BLOG

VERSTREK JOUW NETWERK

Hoever is de kennisontwikkeling in de evenementenveiligheid?

Vragen die Mitra Tolen onderzoekt over evenementenveiligheid wordt door meer professionals gesteld dan je in eerste instantie zou denken. Dat blijkt uit meerdere gesprekken en observaties die hij heeft gehad. Lees hier het interview met hem en doe mee met het onderzoek via deze link! Gelijk doen, want de enquête staat de komende twee weken open en je ontvangt interessante resultaten. De resultaten valt of staat met een grote deelname. Stuur dus de link in de adresbalk door naar jouw collegae. Hartelijk dank!

Wie is Mitra?

Mitra Tolen is afstuderend bachelor student Integrale Veiligheid aan de Hogeschool Utrecht met ervaring binnen verschillende partijen die betrokken zijn bij evenementenveiligheid.

Lees meer
Marit EldersHoever is de kennisontwikkeling in de evenementenveiligheid?

Twee innovaties om de psychologie van mensenmassa’s te implementeren in simulatieprogramma’s voor crowdmanagement

Computersimulaties worden steeds meer gebruikt om bewegingen van mensenmassa’s te voorspellen en te volgen. De huidige simulatiemodellen gaan  voornamelijk ervan uit dat mensenmassa’s homogene of heterogene massa’s zijn, of dat ze uit kleine groepen bestaan. De modellen houden vooralsnog geen rekening met de psychologie van mensenmassa’s. Hoe zit dat eigenlijk?

Lees meer
Marit EldersTwee innovaties om de psychologie van mensenmassa’s te implementeren in simulatieprogramma’s voor crowdmanagement
20190107-Drury-Figure-1-Physical-crowd.jpg

Vier gevolgen voor crowdmanagement van een gemeenschappelijke identiteit van mensenmassa’s

Anne Templeton en John Drury zijn wetenschappers die onderzoek doen naar de psychologische kant van mensenmassa’s en de invloed hiervan op crowdmanagement. John Drury geeft in maart 2019 een tweedaagse masterclass over de kracht van identiteit van mensenmassa’s.

Lees meer
Marit EldersVier gevolgen voor crowdmanagement van een gemeenschappelijke identiteit van mensenmassa’s
veel-papier-dossiers.jpg

In drie stappen het capaciteitstekort veranderen

Chronisch capaciteitstekort lijkt wel een ziekte in overheidsland. Vaak krijg ik het dilemma voorgelegd hoe om te gaan met de vele dossiers, de complexe vraagstukken en de specifieke kennis die hiervoor nodig is.

Lees meer
Marit EldersIn drie stappen het capaciteitstekort veranderen

TEVREDEN PROFESSIONALS

 • "De opleiding cursus crowd science & risk analysis is een praktische en fijne opleiding. Goede docenten, die op een prettige en toegankelijk manier Engels spreken en naar je luisteren. Je voelt hun intentie om je beter te maken met hun kennis en ervaring. Inhoudelijk kan ik de verdere doorontwikkeling van het DIM-ICE model naar DIM- ALICED waarderen."

  Medewerker Risicobeheersing at VrZW specialist evenementenadvisering

  Ad Stenzler
 •  "Nuttig, leerzaam, verfrissend" "Aanvullend op de OvD-trainingen" "Praktisch"

  88% zegt: "Ik ben me (weer) meer bewust dat mijn observaties belangrijk zijn" "Ik ben (weer) meer doordrongen van de noodzaak van de voorbereiding op crowdcontrol"

  Thema ochtend Politie Leiden Reacties deelnemers, met name OvD-P's.

  Politie Leiden
 • "Marit weet precies de kern te raken op alle nivo’s. Het is tastbaar, concreet en ze weet mensen mee te nemen vanuit de inhoud."

  Leidinggevende Team Woonoverlast Directie Veiligheid, gemeente Rotterdam

  Marjolein Eikenboom
Marit EldersBlog