BLOG

VERSTREK JOUW NETWERK

20190107-Drury-Figure-1-Physical-crowd.jpg

Four behavioural consequences of shared social identity of crowds and the impact on how they move.

Two leading academics assess how different types of crowds behave and the effect on simulation. John Drury will give a masterclass in Holland in March. Learn more from in live at the masterclass.

In psychology, we refer to these different types of crowds as physical versus psychological crowds. A physical crowd is simply a large group of people that are gathered together in the same place. A psychological crowd is one in which those people share a social identity.

Lees meer
Marit EldersFour behavioural consequences of shared social identity of crowds and the impact on how they move.
veel-papier-dossiers.jpg

In drie stappen het capaciteitstekort veranderen

Chronisch capaciteitstekort lijkt wel een ziekte in overheidsland. Vaak krijg ik het dilemma voorgelegd hoe om te gaan met de vele dossiers, de complexe vraagstukken en de specifieke kennis die hiervoor nodig is.

Lees meer
Marit EldersIn drie stappen het capaciteitstekort veranderen
zegenbede-fransciscus.png

Drie redenen waarom je moet blijven geloven in een maakbare wereld

Vorige week was ik in gesprek met een burgemeester over de manier waarop hij zijn afwegingen maakt in een veiligheidsvraagstuk. Toen we bespraken wat de risico’s zijn in bepaalde vraagstukken en de kans dat zich dat voordoet, merkte hij op: ‘We moeten ophouden te geloven, dat de wereld maakbaar is.’ Deze opmerking beweegt iets in mij. Want wat gebeurt er als ik dat advies ga overnemen, niet meer geloof dat de wereld maakbaar is en met mij velen dat gaan doen?

Lees meer
Marit EldersDrie redenen waarom je moet blijven geloven in een maakbare wereld

TEVREDEN PROFESSIONALS

 • "Ik heb een hoop geleerd over crowd science en hoe breder te kijken naar evenementen. Ik kan alles gebruiken in mijn functie bij de politie."

  Operationeel Expert, evenementen adviseur politie Limburg Politie

  Gert van Marion
 •  "Nuttig, leerzaam, verfrissend" "Aanvullend op de OvD-trainingen" "Praktisch"

  88% zegt: "Ik ben me (weer) meer bewust dat mijn observaties belangrijk zijn" "Ik ben (weer) meer doordrongen van de noodzaak van de voorbereiding op crowdcontrol"

  Thema ochtend Politie Leiden Reacties deelnemers, met name OvD-P's.

  Politie Leiden
 • "Marit weet precies de kern te raken op alle nivo’s. Het is tastbaar, concreet en ze weet mensen mee te nemen vanuit de inhoud."

  Leidinggevende Team Woonoverlast Directie Veiligheid, gemeente Rotterdam

  Marjolein Eikenboom
Marit EldersBlog