OVER EVENT SAFETY ACADEMY

ONTMOET MARIT ELDERS

OPRICHTER VAN DE EVENT SAFETY ACADEMY

“Ik ben project- en verandermanager en oprichter van Event Safety Academy. Ik help gemeenten en hulpdiensten om de veiligheid bij evenementen verder te professionaliseren, het gemeenschappelijk resultaat te versnellen en met minder overleg meer resultaat te behalen.

Van jongsaf aan ben ik betrokken bij de veiligheid van een evenement en heb hierdoor inmiddels ruim 25 jaar praktijkervaring bij evenementen. Als veiligheidscoördinator van een evenement van 55.000 mensen, had ik in een weekend 180 vrijwilligers aan te sturen en 4 coördinatoren. Het was vanwege de groei, ieder jaar weer een uitdaging om dat te organiseren. Daarnaast heb ik zes gemeenten en de drie hulpdiensten in de Duin- en Bollenstreek in 3 maanden een akkoord gerealiseerd op het evenementenkader in opdracht van de politie en districtscollege. Het resultaat was een tactischere inzet van de politie, minder politiecapaciteit enéén vergunning voor het Bloemencorso ipv vijf. Ook heb ik in opdracht van de politie de risico’s voldoende onder de aandacht van de burgemeester van Tiel kunnen brengen aangaande de risico’s van Appelpop en Fruitcorso. In 10 maanden doorlooptijd heeft er een kentering plaats gevonden en is er eindelijk een onderzoek op het evenemententerrein gekomen naar de gevaren hoeveelheid mensen. En zijn de twee evenementen vanaf dat moment niet meer tegelijkertijd georganiseerd. Dit wat voorheen ondenkbaar. Het heeft geresulteerd in verhoogde veiligheid, verbeterde afstemming en informatiepositie, minder politie capaciteit en tactischer inzet.

De praktijk is mijn uitgangspunt, omdat het daar gebeurt en moet worden opgelost. En om het werken op en rond het evenemententerrein makkelijker en effectiever te maken, gebruik ik mijn ervaringen en opleidingen in projectmanagement en verandermanagement om de krachten te bundelen en het netwerk te versterken.”

ONZE COLLEGAE van CROWD SCIENCE & RISK ANALYSIS

INTERNATIONAAL HBO GEACCREDITEERD – LEVEL 5

Met onze collegae van The Square Metre en Safe Event Solutions geven we de cursus Crowd Sience & Risk Analysis.

 • Andy Hollinson BA(Hons), FdA. CEO of The Square Metre LTD

  Andy Hollinson is teacher on the course Crowd Science & Risk Analysis of Event Safety Academy. “My name is Andy Hollinson, CEO of The Square Metre LTD and owner of the Level 5 qualification. I have almost 20 years’ experience within the safety and professional security industry and have been involved in numerous large scale

 • Bill van Oudheusden

  Bill van Oudheusden Event Safety Consultant

  Bill van Oudheusden is docent op de cursus Crowd Science & Risk Analysis. “Ik ben Bill van Oudheusden, Event Safety Consultant. Ik help organisatoren en overheden om de zin en onzin in veiligheidsmaatregelen te onderscheiden. Onderdelen die in deze opleiding zitten als crowd science, de berekeningen en modellering van de evenement locatie helpen mij hierbij.

 • Robbie Naish FdA, Cert Ed, MIfL Independent Crowd Management and Security Consultant

  Robbie Naish is teacher on the course Crowd Science & Risk Analysis of Event Safety Academy. “My name is Robbie Naish. I have been teaching and lecturing in crowd safety for over 15 years across the world. I helped countless global training and security organisations to develop plans and strategies for dealing with large scale

ONZE SAMENWERKING MET SBO

IN GESPREK MET KLAAS WILTING

Event Safety Academy werkt al jaren samen met SBO, het studiecentrum voor bedrijf en overheid. Onze klanten kunnen daarom ook korting krijgen op de cursussen waarin we samenwerken. De cursus coördinator evenementenveiligheid en crowdmanagement in de praktijk zijn de basis om ook jaarlijks een congres te organiseren. In 2016 was ik daarover in gesprek met Klaas Wilting over het congres veiligheid bij evenementen.

TEVREDEN PROFESSIONALS

 • "Marit weet precies de kern te raken op alle nivo’s. Het is tastbaar, concreet en ze weet mensen mee te nemen vanuit de inhoud."

  Leidinggevende Team Woonoverlast Directie Veiligheid, gemeente Rotterdam

  Marjolein Eikenboom
 • Event Safety Academy biedt in Marit een synergist, in de autonomie een spier die samen met de hoofdspier een beweging mogelijk maakt. De synergist is verantwoordelijk voor het begeleiden van de hoofdbeweging. De synergist is alert op afwijkingen, voegt toe, werkt samen, zonder de koers te bepalen en verantwoordelijkheid over te nemen. De kracht van Marit kan niet beter getypeerd worden.

  Programmamanager 'Afpakken' Politie

  Martin van Eijk
 • "Haar kracht is de sensitiviteit ten aanzien van de besluitvorming en politieke machtsverhoudingen; het in ere houden van de beslissingsbevoegdheid van de burgemeester in is daarin belangrijk geweest. Ook het betrekken van de burgemeester van Noordwijk in de haar stuurgroep geeft blijk van deze kracht. Marit is een vasthoudende adviseur, die gericht is op resultaten. En uitzondering in adviseursland, waar de energie vooral gericht lijkt op het uitsmeren en verlengen van contracten."

  Oud-burgemeester gemeente Noordwijk

  Harry Groen
 • "Ik heb Marit leren kennen als een slagvaardig persoon, die houdt van aanpakken met een groot inzicht in evenementenveiligheid."

  Operationeel expert GGP Politie  | Oost Nederland | Gelderland-Zuid | de Waarden

  Erwin Prigge
Marit EldersOVER ONS