PSYCHOLOGIE VAN CROWD SAFETY
Tweedaagse Masterclass van professor John Drury in Nederland!
Psychologie van Crowd Safety
Tweedaagse Masterclass in Midden Nederland van professor John Drury van de Universiteit van Sussex
John Drury is bekend geworden door zijn onderzoeken over de psychologie en identiteit van mensenmassa’s en wat dat betekent voor de veiligheids- en crowdmanagement maatregelen. In de onderstaande video leer je wat hij doet en waar hij voor staat. Jij kan hem ontmoeten in Nederland op 6 en 7 februari 2020!
John Drury is Professor of Social Psychology aan de University of Sussex. Hij heeft meer dan 70 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over het gedrag van een mensenmassa. Hij heeft geparticipeerd in meerdere onderzoeken zoals de Hadj (Mecca), de London bombings van 7 juli 2005, de Hillsborough ramp, de aardbeving in 2010 in Chili en de rellen in 2011 in Engeland. Zijn onderzoek over grote rampen is belangrijk geweest voor de training van meer dan 2000 crowd safety managers en stewards in de UK en een aantal andere Europese voetbalclubs.
John Drury onderwijst in de psychologie van mensenmassa’s aan de UK Fire and Rescue Service als onderdeel van de nationale training over veerkracht in de hulpverlening. Zijn werk met de Public Health England over de CBRN massa ontsmetting is geïmplementeerd in de internationale richtlijnen. Hij heeft landelijk geadviseerd over nationale risico’s. Hij is hoofd van Crowds & Identities groep en leidt de School of Psychology aan de Sussex University. Hij is nu hoofdredacteur van British Journal of Social Psychology.
Lees hier het artikel van John Drury over de vier gevolgen voor crowdmanagement van een gemeenschappelijke identiteit van mensenmassa’s.
Waarom deze masterclass?
Herken jij één van de onderstaande situaties?
De ‘sfeer is goed’ of de ‘sfeer is grimmig’ klinkt er over de porto. Wat er wordt bedoeld voel je direct aan. Toch kun je er je vinger niet op leggen.
Een simulatie lijkt zo mooi. Maar als veiligheidsdeskundige bij evenementen, weet je dat het vaak niet zo mooi verloopt. Je realiseert je dat er een psychologie zit achter hoe menigten zich gedragen en dat deze psychologische benadering van belang is bij crowd management en dat het een belangrijke aanvulling is bij simulaties.
Mensen laten je telkens weer versteld staan. Het brengt jou en je team aan het lachen en er zijn mooie verhalen. Toch kunnen mensen je ook op een negatieve manier versteld doen staan. Je vraagt je af hoe dat komt en hoe je dat kan beïnvloeden.
Je vraagt je vaak af hoe het komt dat mensen op evenementen dingen doen, die ze thuis nooit zouden doen. Kennelijk zien mensen tijdens een evenement het gevaar niet. Maar hoe komt dat nu?
Hoe kan het dat mensen op het ene evenement veel meer met vreemden praten dan op het andere? Waarom staan mensen bij het ene evenement hutjemutje en bij het andere lijkt het alsof men meer ruimte nodig heeft? Wat betekent dit voor de veiligheid, de crowd management maatregelen en voor een eventuele ontruiming?
Wat levert deze masterclass je op?
Door meer kennis op te doen over de psychologie van mensenmassa’s ben je instaat jouw werk verder te professionaliseren en naar een hoger niveau te tillen.
Je leert de verschillen herkennen tussen de bezetting van een mensenmassa per m2 die als ‘los zand’ functioneert en van een mensenmassa die eenzelfde identiteit heeft.
Je leert wat de normen en waarden zijn van mensenmassa’s en hoe je deze herkent.
Je leert dat lidmaatschap van een groep invloed heeft op het gedrag in een mensenmassa en dat je hiermee rekening moet houden bij jouw plan en maatregelen.
Deze kennis maakt dat je de sfeer tijdens een evenement beter kunt inschatten zodat je passende maatregelen kunt treffen en adequaat kunt optreden.
Je leert dat je tijdens een event beter op de mensenmassa kunt anticiperen als je je kunt verplaatsen in de psychologie van die mensenmassa.
Zou het niet heerlijk zijn als je dit kan leren en kan toepassen in je eigen praktijk?
Voor wie is deze masterclass?
Deze masterclass is geschikt voor de professionals met affiniteit met de ‘straat-praktijk’ bij evenementen. Het is voor degenen die betrokken zijn bij het plannen, voorbereiden, adviseren en realiseren van veiligheid tijdens een evenement.
De organisator
De organisator, de veiligheidscoördinatoren, de productiemanager, de hoofden beveiliging en EHBO.
De gemeente
De adviseur van de burgemeester bij evenementen, de voorzitter van het veiligheidsoverleg, hoofd handhaving met straatervaring bij evenementen.
De politie
De brigadier en de inspecteur die adviseren bij evenementen en/of de rol van taakcommandant op zich hebben tijdens evenementen.
De veiligheidsregio
De adviseurs van de veiligheidsregio, de brandweerman en geneeskundige dienst.
Het is zonde van je tijd als je verkeerd zit. Neem bij twijfel contact op om uit te zoeken of deze masterclass bij je past.
Mail naar contact@eventsafetyacademy.nl of bel 088 – 876 8813.
Programma tweedaagse Masterclass
1 | Introduction to group psychology for crowd safety management
Group membership has many behavioural consequences. An important way for crowd safety managers to positively influence groups to enhance safety is to be psychologically in the same group as the crowd. This Masterclass explains some of the ways to do that. First we will explain the science, then how this can be applied in practice
2 | ‘Personal space’ in static and moving crowds
Density in crowds is often aversive. But people seek proximity with people in their own group. It makes them feel safer and allows interaction/conversation. This proximity-seeking can affect flow form and rate of flow. Psychological group membership varies, so sometimes people enjoy and sometimes the resist the same levels of density.
3 | Crowds and conflict
The most famous psychology book on crowds is by Gustave Le Bon. This was written over 100 years ago and its arguments are not supported by the evidence. Conflict in crowds often comes from the way they are managed. This is illustrated through research examples of changes in management of football crowds.
4 | How people behave in emergencies
From vulnerability to collective resilience. This session covers the range of public behaviours found in emergencies and some of the conditions for different kinds of behaviours.
5 | Working with identities and norms to facilitate collective self-regulation
The importance of getting to know the group’s identity and their norms. The more that people are in an identity-relevant setting, the more they will conform to group norms. Crowd safety managers need the public to self-regulate; they achieve this by facilitating their legitimate group norms.
6 | Using group psychology in communication
Social influence principles. The role of listening. Share identity to be persuasive. What to say in an emergency. The way you communicate builds identity, trust, and compliance.
7 | Case study of effective crowd communication in a difficult emergency
Lessons from CBRN mass decontamination: how the UK Fire and Rescue Service use group psychology.
Lees ook het artikel van John Drury over de vier gevolgen voor crowdmanagement van een gemeenschappelijke identiteit van mensenmassa’s.
Praktische informatie
De masterclass is in het voorjaar gepland op:
- Dinsdag 6 & 7 februari 2019
- Tijdstip: 10.00-16.30 uur
- Locatie: OAK Building, Oude Apeldoornseweg 41, Apeldoorn.
- Auto’s kunnen gratis voor de deur worden geparkeerd. Er zijn mogelijkheden om te overnachten.
- Aanvangsniveau: HBO
- Studiebelasting: 2 cursusdagen
- Benodigd studiemateriaal: n.v.t.
Steenkolen Engels? Nederlands!
De masterclass wordt in het Engels gegeven door John Drury. Marit Elders is de dagvoorzitter en host. Het kan zijn dat je nu zit te zuchten, omdat je met jouw steenkolen Engels dit nooit kan volgen. Wil je graag deelnemen maar is je Engels niet voldoende om hier twee dagen naar te luisteren? Geef dan bij je opgave aan dat je vertaling wilt. Het is belangrijk dat je de kennis implementeert. De taal mag hiervoor géén drempel zijn! En het mooiste is dat je door Nederlandse vertaling te nemen ook nog onbewust de taal leert!
Wat kost het je?
Wat is het je waard om grip te leren hebben op het gedrag van mensen tijdens evenementen en om in te kunnen schatten welke maatregelen nodg zijn? Wat is het je waard om de risico’s te kennen van hoe mensenmassa’s zich gedragen in geval van nood?
–
Wat kost het je als je deze risico’s niet inzichtelijk hebt? Wat kost het je als het mis gaat?
–
Wat kost het als het ‘gevoel’ dat je op jouw evenement met de bezoekers hebt niet onder woorden kan brengen? Wat betekent dat voor de maatregelen die je moet nemen of opgelegd krijgt? Voor je plannen? Je budget? De advisering? Wat levert meer bewustwording van de pscychologie van mensenmassa’s je op? Hoeveel geld heb je over om deze kennis op te doen en te leren toepassen?
–
Wat kost één incident?
Die prijs is niet met onze prijs te vergelijken.
De waarde van deze masterclass
is 1600 euro.
Omdat wij het belangrijk vinden dat jij het geleerde ook in de praktijk gaat brengen, doen wij een speciale aanbieding.
Ondanks dat dit opleidingspakket 1600 euro waard is, is jouw aanbieding vóór 15 december
Early bird 995,- excl BTW
ná 15 december 1195,- excl BTW
Mocht je de cursus crowd science & risk analysis nog niet hebben gedaan, dan is er een combi-ticket beschikbaar.
Zorg ervoor dat je nog vóór het volgende evenementenseizoen profijt hebt van de kennis van de psychologie van de mensenmassa en geef je nu direct op voor de tweedaagse. Om je in te schrijven klik je op de inschrijfbutton op deze pagina.
Tot binnenkort!
Je hebt nog een beperkt aantal dagen om je early bird ticket te regelen!
0
days
0
hours
0
minutes
0
seconds
Reserveer jouw ticket masterclass!
In plaats van 1195,- na 15 december betaal je nu voor de masterclass ticket:
995,-
VOL=VOL
Combi-ticket masterclass en Crowd Science & Risk Analysis
Meer informatie crowd science & risk analysis
Naast de masterclass leer je met de cursus Crowd Science evenementen beter begrijpen, slimmer ontwerpen en effectiever adviseren. In plaats van 2195,- betaal je voor een combi-ticket nu:
1995,-
VOL=VOL