Marit Elders

Marit Elders Project- en verandermanager

Het meervoud van kennis is kennissen.

Papa

“Mijn vader heeft mij opgevoed met de uitspraak: “Het meervoud van kennis is kennissen.” De kennis die ik heb, de ervaring en de resultaten die ik geboekt heb, heb ik mede te danken aan mijn omgeving. De gesprekken met collegae, vrienden, familie en leidinggevenden. Soms met mensen in eenzelfde opdrachtomgeving of soms juist met mensen uit een hele andere hoek. De gesprekken helpen mij iedere keer weer. Ze laten mij lachen, stellen mij gerust, motiveren mij, ze maken mij bewust, ze inspireren en ze leren mij. Zeker in het complexe veld van evenementenveiligheid, kàn je niet zonder je netwerk! Deze visie leef ik ook met mijn bedrijf, want bij Event Safety Academy doe je niet alleen kennis op, maar ook kennissen uit het netwerk van evenementenveiligheid.

Ervaring Marit Elders

Event Control Center Kerststad Valkenburg a/d Geul

“Ik ben project- en verandermanager en oprichter van Event Safety Academy. Ik help gemeenten en hulpdiensten om de veiligheid bij evenementen verder te professionaliseren, het gemeenschappelijk resultaat te versnellen en met minder overleg meer resultaat te behalen.

Van jongsaf aan ben ik betrokken bij de veiligheid van een evenement en heb hierdoor inmiddels ruim 25 jaar praktijkervaring bij evenementen. Als veiligheidscoördinator van een evenement van 55.000 mensen, had ik in een weekend 180 vrijwilligers aan te sturen en 4 coördinatoren. Het was vanwege de groei, ieder jaar weer een uitdaging om dat te organiseren. Daarnaast heb ik zes gemeenten en de drie hulpdiensten in de Duin- en Bollenstreek in 3 maanden een akkoord gerealiseerd op het evenementenkader in opdracht van de politie en districtscollege. Het resultaat was een tactischere inzet van de politie, minder politiecapaciteit en één vergunning voor het Bloemencorso i.p.v. vijf. Ook heb ik in opdracht van de politie de risico’s voldoende onder de aandacht van de burgemeester van Tiel kunnen brengen aangaande de risico’s van Appelpop en Fruitcorso. In 10 maanden doorlooptijd heeft er een kentering plaats gevonden en is er eindelijk een onderzoek op het evenemententerrein gekomen naar de gevaren hoeveelheid mensen. En zijn de twee evenementen vanaf dat moment niet meer tegelijkertijd georganiseerd. Dit wat voorheen ondenkbaar. Het heeft geresulteerd in verhoogde veiligheid, verbeterde afstemming en informatiepositie, minder politie capaciteit en tactischer inzet.

De praktijk is mijn uitgangspunt, omdat het daar gebeurt en moet worden opgelost. Ik voel me daar ook goed op mijn plek. En om het werken op en rond het evenemententerrein makkelijker en effectiever te maken, gebruik ik mijn ervaringen en opleidingen in projectmanagement en verandermanagement om de krachten te bundelen en het netwerk te versterken.”